تقريبا هيچ يك از مفاصل بدن را نميتوان يافت كه در برابر ابتلا به اين بيماري مقاوم باشد، اما بروز اين بيماري در دست ها، زانوها، مفصل ران، گردن و قسمتهاي پاييني كمر بهمراتب بيشتر است.
اين بيماري تحت عنوان بيماري ساييدگي مفاصل نيز شناخته ميشود، چراكه بر اثر اين بيماري عملكرد غضروفهاي مفصلي در نتيجه سالها فرسودگي و ساييدگي دچار اختلال خواهد شد. مفاصل متحرك ساختار پيچيدهتري دارد و از بخشهاي متعددي تشكيل شده است.
با در نظرگرفتن عوارض ونشانههاي بيماري آرتروز به اين نتيجه ميرسيم كه غضروف، مهمترين بخش تشكيلدهنده مفاصل بدن است.
غضروف پوشش نرمي است كه در انتهاي استخوانها يافت ميشود و عمدتا از آب تشكيل شده است. علاوه بر اين، در ساختار غضروفها كلاژن نيز يافت ميشود.
كلاژن ماده اصلي تشكيل دهنده اعضا و اندامهاي مختلف بدن از جمله پوست است كه از الياف پروتئيني تشكيل شده است.
پوشش مفصلي، مايع مفصلي، رباطها، تاندونها و همچنين عضلات، از ديگر قسمتهاي تشكيلدهنده مفاصل بدن است كه در عملكرد آنها نقش مهمي ايفا ميكند.
پوشش مفصلي همه اجزاي تشكيلدهنده مفاصل را داخل يك غشاي محافظ قرار ميدهد. مايع مفصلي نقش مهمي در روانسازي و تسهيل حركت غضروفها ايفا ميكند.
اگر مفصلها به هر علتي آسيب ديده باشد، غضروف ضعيف ميشود و ميزان مايع مفصلي افزايش مييابد.
اگر مفصل بافت غضروفياش را از دست بدهد، استخوانها به هم ساييده ميشود. در نهايت اين تغييرات به درد و التهاب منجر ميشود و محدوديتهاي حركتي براي فرد ايجاد ميكند.
به همين علت، مبتلايان اين بيماري در صورت پيشرفت بيماري بويژه در مفاصل متحرك بدن با محدوديت شديد، در انجام امور روزمره مواجه ميشوند تا جايي كه ممكن است حتي ديگر قادر به انجام هيچكاري نباشند.
نظرات شما عزیزان: